Questions-answers Interview All records

1

Барабаш Наталія, 1ua user
Наталія Барабаш
Topic: ЗУ «Про захист персональних даних»

Ви молодець, що швидко віреагували і перестрахувались. З правилами ознайомилась - здається все передбачено, зі всім згідна.

Односайтники! Приєднуйтесь до ознайомлення, обговорення та вдосконалення правил.

Надіюсь цим уникнеться проблем для вільного, культурного, плідного, інтелектуального, пізнавального ... спілкування на цьому сайті.

Всім дякую!

12 july 2011

Сироватко Олег, 1ua user
Олег Сироватко
Topic: ЗУ «Про захист персональних даних»
На сайті розроблені правила, які дозволяють уникати таких штрафів http://1ua.com.ua/ru...http://1ua.com.ua/sm...>

11 july 2011

Сироватко Олег, 1ua user
Олег Сироватко
Topic: ЗУ «Про захист персональних даних»
Дякую за таку слушне і актуальне застереження, буду радитись неодмінно!

1 july 2011

Барабаш Наталія, 1ua user
Наталія Барабаш
Topic: ЗУ «Про захист персональних даних»

Захист персональних даних про фізособу тепер підкріплено адмінштрафами та кримінальною відповідальністю

Закон України від 2.06.2011 р. №3454-VI «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за порушення законодавства про захист персональних даних»

Нагадаємо, що з 1 січня цього року набрав чинності Закон від 01.06.2010 р. №2297 «Про захист персональних даних» (http://news.dtkt.com... покликаний забезпечити захист відомостей чи сукупності відомостей про фізичну особу, яка ідентифікована або може бути конкретно ідентифікована. За цим законом доступ до персональних даних надається за відповідним запитом. Захист персональних даних гарантується державою та забезпечується володільцем відповідної бази персональних даних.

Порушення законодавства про захист персональних даних тягне за собою відповідальність, встановлену законом (ст. 28 Закону №2297).

На виконання вимог цього закону ВРУ ухвалено зміни до КУпАП та Кримінального кодексу України (Закон від 02.06.2011 р. №3454-VI).

Зокрема, КУпАП доповнено ст. 188-39 та 188-40 у частині адміністративної відповідальності за:

— неповідомлення або несвоєчасне повідомлення суб’єкта персональних даних про його права у зв’язку із включенням його персональних даних до бази персональних даних, мету збору цих даних та осіб, яким ці дані передаються;

— неповідомлення або несвоєчасне повідомлення держслужби з питань захисту персональних даних про зміну відомостей;

— ухилення від державної реєстрації бази персональних даних;

— недодержання встановленого законодавством порядку захисту персональних даних у базі, що призвело до незаконного доступу до них;

— невиконання законних вимог посадових осіб держслужби з питань захисту персональних даних щодо усунення порушень законодавства.

Розмір санкцій — один із найвищих у Кодексі та становить від 100 до 1000 н.м.д.г.

Протоколи про адмінправопорушення складатимуть посадові особи держслужби з питань захисту персональних даних, справи розглядатимуться місцевими судами.

За незаконне збирання, зберігання, використання, знищення, поширення конфіденційної інформації про особу або незаконну зміну такої інформації, крім випадків, передбачених іншими статтями цього Кодексу, після 01.01.2012 р. загрожуватиме штраф від 500 до 1000 н.м.д.г., або виправні роботи строком до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі строком до трьох років (ст. 182 ККУ).

Олег Олександрович, порадьтеся із юристами як уникнути Вам надалі проблем щодо виконання умов вищевказаного закону.

Дуже хотілось би, щоб цей сайт існував надалі, а Ви могли плідно працювати над його удосконаленням.

Дякую за любов до України!

1 july 2011


1




  Close  
  Close